Goed voorbereid het ouderschap in?

 

Vaak bereid je je als aanstaande ouder voor op de bevalling, maar bereid je je ook goed voor op de periode die daarna volgt? Ja, vaak worden er dure benodigde spullen aangeschaft, zoals babykamer, kleding, maxi cosi, etc. Maar weet je ook wat je van je baby kan verwachten die eerste maanden?  Bijvoorbeeld: Welke en hoeveel voeding heeft hij nodig? Hoe herken je in lichaamstaal en signalen de behoeftes van je baby? Wat is het verschil tussen slaap van een volwassenen en die van een baby?, etc......

De cursus Voorbereid Ouderschap geeft jou als aanstaande ouder handvatten die helpend kunnen zijn in de eerste weken na de bevalling. Deze tijd wordt ook wel het 4de trimester genoemd (eerste 12 weken na de bevalling). We behandelen onder andere onderwerpen als hechting, slaap, RVP (regelmaat, voorspelbaarheid en prikkelreductie), huilen en voeding in onze cursus en oefenen met praktische vaardigheden.

We geven de cursus in samenwerking met de gemeentes Woensdrecht en Roosendaal en is voor deelnemers uit die gemeentes gratis. Voor deelnemers uit andere gemeentes zijn wij genoodzaakt een bijdrage te vragen. Dit omdat onze cursus gesubsidieerd wordt door de gemeente voor hun eigen inwoners.

De data zijn

Gemeente Roosendaal: 20-25 juni en 2 juli  2024       Bibliotheek,  Markt 54 te Roosendaal

Gemeente Woensdrecht: 27 mei - 3 - 17 juni 2024.     't Blickvelt, Dorpsstraat 49 te Woensdrecht