Balance4Babies verhalen:

We zijn online! Best spannend. Hoe gaat het lopen?

Meteen na de lancering van de site hebben we een Facebook en Instagram account aangemaakt om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Onze auto’s zijn voorzien van reclamemagneten om op die manier ook onze praktijk te promoten.

Waar zijn we “ achter de schermen” mee bezig?

Achter de schermen zijn we aan het netwerken. Er staat een gesprek gepland met ons medisch manager Neonatologie van het Bravis ziekenhuis. Een informatief gesprek met als vraag: Wat is het voordeel van een verpleegkundig babyconsulente op de poli/ afdeling? Ook brengen we de eerste lijnszorg op de hoogte van het bestaan van onze praktijk in deze regio ( westelijk Noord- Brabant) zodat we een fijn samenwerkingsverband op kunnen zetten! We zitten niet stil…..

Tot de volgende blog.

23 maart: Vandaag een ronde door Roosendaal gefietst. Bij alle huisartsen een brief afgegeven om onszelf voor te stellen. De fysiopraktijken die ik onderweg tegenkwam heb ik maar meteen meegenomen in mijn voorstelroute. Leuke reacties gekregen bij sommige praktijken! 

8 april: Op naar Apeldoorn voor een trainingsdag draagdoekknopen. Welke verschillende draagdoeken zijn er? Hoe knoop je die zodat je veilig een baby kunt dragen? Welke baby's kun je dragen: prematuren, op tijd geboren baby's, baby's met heupdysplasie of klompvoetjes, baby's met het Syndroom van Down of andere syndromale beperkingen en baby's die door een geboortetrauma hersenschade in welke vorm dan ook opgelopen hebben kunnen baat bij dragen hebben. De positieve effecten die dragen met zich mee brengt lees je hier op de site!

9 juni: De laatste pakketjes voor een goodiebag naar een praktijk gebracht! Verder zijn we achter de schermen bezig met iets heel leuks waar we binnenkort op de socials meer over laten weten. Brainstormen, ontwerpen, uitwerken etc. Best spannend en out of the box maar we krijgen er beide wel energie van.

18 juli: Onze eerste informatie avond bij MaVieve in Oudenbosch. Ouders inzicht kunnen geven in het leven van een pasgeboren baby en ouderschap. Zelf ook inzicht gekregen hoe de avond nog verder te optimaliseren. Onze volgende avond is 5 september wederom in Oudenbosch!

7 september:  de vakantieperiode is afgesloten en we zijn weer aan het brainstormen om Balance4Babies nog meer naamsbekendheid te geven. Zo wordt er achter de schermen weer genetwerkt en wordt er invulling gegeven aan andere/ betere ideeën. 

12 september: deze morgen kennis mogen maken met de energieke Marika van Samen Bevallen Zeeland, Reimerswaal & Tholen, Roosendaal, Hoogerheide en Etten-Leur. Zij geeft de in de volksmond bekende "pufcursus" oftewel de begeleiding van de zwangerschap en de aanloop naar de bevalling toe en wat te verwachten tijdens en na de bevalling. Zij ziet de ouders na deze cursus nog een keer als alle stellen bevallen zijn. Mocht er dan behoefte zijn aan hulp in het gezin omdat de baby veel huilt, slecht slaapt, er voedingsproblemen zijn of er is een regulatieprobleem dan weet Marika dat wij er voor deze ouders kunnen zijn. Zij kan deze ouders doorverwijzen! Hoe mooi is dit om zo samen te werken voor BALANCE bij baby en ouders!