Balance4Babies verhalen:

We zijn online! Best spannend. Hoe gaat het lopen?

Meteen na de lancering van de site hebben we een Facebook en Instagram account aangemaakt om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Onze auto’s zijn voorzien van reclamemagneten om op die manier ook onze praktijk te promoten.

Waar zijn we “ achter de schermen” mee bezig?

Achter de schermen zijn we aan het netwerken. Er staat een gesprek gepland met ons medisch manager Neonatologie van het Bravis ziekenhuis. Een informatief gesprek met als vraag: Wat is het voordeel van een verpleegkundig babyconsulente op de poli/ afdeling? Ook brengen we de eerste lijnszorg op de hoogte van het bestaan van onze praktijk in deze regio ( westelijk Noord- Brabant) zodat we een fijn samenwerkingsverband op kunnen zetten! We zitten niet stil…..

Tot de volgende blog.

23 maart: Vandaag een ronde door Roosendaal gefietst. Bij alle huisartsen een brief afgegeven om onszelf voor te stellen. De fysiopraktijken die ik onderweg tegenkwam heb ik maar meteen meegenomen in mijn voorstelroute. Leuke reacties gekregen bij sommige praktijken! 

8 april: Op naar Apeldoorn voor een trainingsdag draagdoekknopen. Welke verschillende draagdoeken zijn er? Hoe knoop je een draagdoek zodat je veilig een baby kunt dragen? Welke baby's kun je dragen: prematuren, op tijd geboren baby's, baby's met heupdysplasie of klompvoetjes, baby's met het Syndroom van Down of andere syndromale beperkingen en baby's die door een geboortetrauma hersenschade in welke vorm dan ook opgelopen hebben kunnen baat bij dragen hebben. De positieve effecten die dragen met zich mee brengt lees je hier op de site!

9 juni: De laatste pakketjes voor een goodiebag naar een praktijk gebracht! Verder zijn we achter de schermen bezig met iets heel leuks waar we binnenkort op de socials meer over laten weten. Brainstormen, ontwerpen, uitwerken etc. Best spannend en out of the box maar we krijgen er beide wel energie van.

18 juli: Onze eerste informatie avond bij MaVieve in Oudenbosch. Ouders inzicht kunnen geven in het leven van een pasgeboren baby en ouderschap. Zelf ook inzicht gekregen hoe de avond nog verder te optimaliseren. Onze volgende avond is 5 september wederom in Oudenbosch!

7 september:  de vakantieperiode is afgesloten en we zijn weer aan het brainstormen om Balance4Babies nog meer naamsbekendheid te geven. Zo wordt er achter de schermen weer genetwerkt en wordt er invulling gegeven aan andere/ betere ideeën. 

12 september: deze morgen kennis mogen maken met de energieke Marika van Samen Bevallen Zeeland, Reimerswaal & Tholen, Roosendaal, Hoogerheide en Etten-Leur. Zij geeft de in de volksmond bekende "pufcursus" oftewel de begeleiding van de zwangerschap en de aanloop naar de bevalling toe en wat te verwachten tijdens en na de bevalling. Zij ziet de ouders na deze cursus nog een keer als alle stellen bevallen zijn. Mocht er dan behoefte zijn aan hulp in het gezin omdat de baby veel huilt, slecht slaapt, er voedingsproblemen zijn of er is een regulatieprobleem dan weet Marika dat wij er voor deze ouders kunnen zijn. Zij kan deze ouders doorverwijzen! Hoe mooi is dit om zo samen te werken voor BALANCE bij baby en ouders!

18 oktober: Kangoeroezorg. Vandaag zijn we naar het PATH huis geweest voor een cursusdag Kangoeroezorg. Er zijn zoveel voordelen om kangoeroezorg toe te passen in het ziekenhuis maar zeker ook thuis. Voordelen in de zin van betere hechting, betere vitale functies (hartslag, ademhaling en temperatuur en groei) bij je kindje. Het is ook beter voor de breinontwikkeling, er ontstaan goede hersenverbindingen waar je kindje zijn hele leven lang plezier van gaat hebben. Onderzoeken wijzen uit dat lang kangoeroën (dus geen uurtje maar úren per dag) een gunstig effect heeft, niet alleen bij prematuur geboren baby's maar ook op tijd geboren baby's. Laten we dit uit gaan dragen naar alle ouders!!

25 oktober: een casus om nooit te vergeten. Van de geboorte tot ontslag een begeleiding mogen doen waarbij dragen de interventie van de opname werd. Collega's die het drogen voor het eerst zagen op onze afdeling Neonatologie. Iedereen was enthousiast en sommige collega's boden aan om ook te willen dragen in de dienst! Ook ouders zagen het dragen op de afdeling. Zelfs een ouder kwam draagadvies vragen voor over een tijdje als haar kindje wat groter was zodat ze kon starten met dragen. Het dragen moet nog een plaatsje krijgen in de zorg aan onze patiëntencategorie. Maar een begin is gemaakt! 

4 november: intervisiedag van de babyconsulenten. Op deze dag komen we als babyconsulentes samen en delen we kennis en andere zaken. Aardige en behulpzame collega's mogen ontmoeten die hun ervaringen en tips met je delen om je praktijk verder op te starten. Zo kan het dus ook! Dank lieve collega babyconsulenten om deze tips te delen. Zo waardevol.

De site van de babyconsulenten is vernieuwd en heet voortaan: www.debabyconsulent.nl 

10 november: vandaag kennisgemaakt met Dagmar van " Wij zijn" Traverse. Zij heeft sinds april dit jaar het Mamacafé Roosendaal. Een goed initiatief om (jonge) moeders met elkaar in contact te laten komen. Dagmar heeft zichzelf voorgesteld en wij hebben ons voorgesteld aan Dagmar. Moeder en kind staan centraal bij het Mamacafé. In 2023 staat er iets leuks op het programma in het Mamacafé in samenwerking met Balance4Babies!

17 november: Vandaag is het WereldPrematurenDag. Deze dag zetten we de ouders die op de afdeling Neonatologie in het zonnetje. Zij zijn onverwacht ouders geworden van een kindje wat nog niet geboren had mogen worden. De kraamtijd is anders en staat niet in het teken van een onbezorgdheid en blijdschap. Deze ouders hebben spanningen en stress hoe het met hun kindje zal gaan. Soms worden er stapjes vooruit gemaakt om dan weer een stapje achteruit te doen. Wekenlang verblijven zij aan de zijde van hun kindje. De wereld buiten het ziekenhuis staat stil en doet er niet altijd toe. 

Laten we deze dag even stil staan bij deze ouders!

30 maart: Leuke mensen mogen ontmoeten bij een netwerkbijeenkomst. Een bijeenkomst om de zorg aan moeder en kind te centraliseren en specialiseren! Bekende en "onbekende" gezichten gezien, volgende bijeenkomst staat alweer gepland.