Bianca Janssen

Mijn naam is Bianca Janssen. Ik woon samen met mijn man en twee dochters in Wouw.

Sinds 2021 ben ik verpleegkundig babyconsulente naast mijn werk als kinder- en neonatolgieverpleegkundige in het Moeder Kind Centrum (MKC) van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom.

Ik ben van 1998-2015 werkzaam geweest op de kinderafdeling en vanaf de opening in 2015 werk ik in het MKC op de afdeling Neonatologie.

In al die jaren heb ik de nodige ervaring en kennis opgedaan in de zorg aan ouders en hun baby/ kind.

Als ouders met hun baby naar huis toe gaan hoor je regelmatig vragen terug over onrust, huilen (de 'huilbaby'), moeilijk in slaap komen, zou onze baby honger hebben?, spugen/ reflux, overstrekken of voorkeurshouding. Ouders hebben soms om welke reden dan ook geen hulp meer thuis.

Ik zou ouders thuis begeleiding / ondersteuning willen bieden in de zorg aan hun baby om zo meer balans bij ouders en kind te krijgen en hierdoor rust in het gezin te brengen.

Met dit doel ben ik samen met mijn collega, Natascha Kuijlen, onze praktijk Balance4Babies gestart. Onze jarenlange ervaring met deze doelgroep maakt dat wij hen thuis in hun vertrouwde omgeving van begeleiding en coaching kunnen voorzien door de hulpvraag van ouders in kaart te brengen. Wij kunnen ouders helpen door op maat een plan van aanpak te maken en zodoende de balans in het gezin, dus bij baby en ouders, weer terug te krijgen. De kracht en liefdevolle inzet van ouders is belangrijk in deze. Ouders kunnen vaak meer dan ze zelf denken!


Opleidingen:

 

1995 - Inservice opleiding A verpleegkundige

1998 - Specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkundige

2002 - Specialistische vervolgopleiding High Care Neonatologie

2016 - Video Interactie Begeleider ( VIB-er) elke 3 jaar hercertificeren

2019 - FINE scholing

2020 - Docent Babymassage

2021 - Verpleegkundig Babyconsulent

2022 - Trainer Dunstanbabytaal

2022 - Draagdoekconsulente

2022 - Family Centered Care/Family Integrated Care 

 

BIG registratienummer: 79035291330