Babyshower

Een babyshower wordt voor de geboorte georganiseerd en de "mom to be" wordt in het zonnetje gezet. 

De van oorsprong Amerikaanse traditie is waarschijnlijk ontstaan om de aanstaande ouders in moeilijke tijden te ondersteunen door het geven van praktische spullen en ze voor te bereiden op het ouderschap. Er werd dan ook alleen bij de eerste zwangerschap een babyshower gegeven gezien de aard van de spullen die de ouders kregen.

Tegenwoordig maakt het niet uit of het een eerste of volgende zwangerschap is waar een babyshower voor georganiseerd wordt. In Nederland worden ook babyshowers georganiseerd, meestal door familie en vriendinnen van de zwangere. Men kan het op locatie doen of thuis en er kan een thema aan deze dag verbonden worden. Een babyshower wordt meestal gegeven als de "mom to be" tussen de 30 - 36 weken zwanger is.

Wij organiseren geen babyshowers maar kunnen wel workshops geven op deze dag. Te denken valt aan de volgende activiteiten:

  • babymassage (in deze workshop leer je enkele technieken om veel voorkomende ongemakken bij de baby te voorkomen of te verhelpen). We oefenen de massagetechnieken op een pop.
  • dragen, de "mom tot be" kan haar kindje dragen omdat ze de draagtechniek meteen vanaf dag één toe kan passen. Er kunnen verschillende draagsystemen uitgeprobeerd worden.
  • introductie babytaal, welke geluidjes kan een baby maken en wat is dan de behoefte van je baby. Speel hierdoor sensitief in op de behoefte die je baby aangeeft.

 

Het basispakket bevat:

  • babymassage - vrij vragen stellen over de kraamtijd en het ouderschap en een presentje voor de zwangere.

 

Het basispakket is uit te breiden met een workshop dragen en/of introductie babytaal. 

 

Wil je weten wat de kosten zijn ga dan naar Tarieven