Cursus Babymassage

Waarom zou je een babymassage cursus volgen?

Een babymassage cursus wordt door baby en ouder(s) als prettig en ontspannend ervaren. Daarnaast heeft het ook veel voordelen voor zowel jouw baby als voor jezelf. Baby’s verlangen net als iedereen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. Het is een goede manier om de band tussen de jezelf en jouw baby sterker te maken. Door de babymassage maak je op een andere manier contact waardoor je jouw baby nóg beter leert begrijpen.

Babymassage kan nog veel meer positieve effecten hebben!

Babymassage

Positieve effecten van babymassage voor de baby zijn o.a.: beter slapen, minder huilen, minder last van
darmkrampjes, betere groei, stimuleert immuunsysteem, betere lichamelijke en geestelijke
ontwikkeling bij prematuren / couveusebaby’s.
Positieve effecten voor jou als ouder zijn o.a.: ontspanning, het leren kennen van de lichaamstaal van je kindje en ouderlijke intuïtie versterken.

Wij geven de babymassage cursus volgens de technieken van babymassage Nederland, gebaseerd op de Shantala babymassage.
Shantala babymassage is een massagevorm die geschikt is voor alle baby’s, van gezonde baby’s tot huilbaby’s of couveusekindjes. 
Aangezien een prematuur geboren kindje minder prikkels aankan dan een op tijd geboren kindje zijn (nog) niet alle massagetechnieken geschikt.
Wij kijken daarom welke technieken voor jouw baby fijn en passend zijn en maken een programma op maat.

Je kunt de babymassage cursus of workshop lekker thuis in je eigen omgeving volgen. Dit kan alleen of in groepsverband, bijvoorbeeld met zwangere vriendin(nen) of vriendin(nen) met baby.

Klik hier voor de tarieven.